Roxel sin største internasjonale kontrakt vunnet på Færøyene

Roxel sin største internasjonale kontrakt vunnet på Færøyene

Mandag 2.7.2018 signerte Roxel vår nest største kontrakt og vår største utenlandske kontrakt på over 200MNOK.

To undersjøiske “single tube” tunneler på henholdsvis:
E8 – Eysturoyar tunnilin på 9,7 km (Hvitanes – Røkin) + 1,6 km (Stendur til rundkjøring inne i tunnel).
S14 – Sandoyar tunnilin på 10,9 km.

E8 bygges fra 2018-2020 og S14 2022-2024. Kontrakten er tiltransportert NCC Norge som i dag er hovedentreprenør.

Prosjektet har stor strategisk betydning for vår internasjonale satsing på infrastrukturprosjekter i fremtiden. Vi forventer at dette prosjektet vil gi oss økt tilgang til andre interessante prosjekter som f.eks. Femmern Belt en 17,6 kilometer lang undersjøisk tunnel skal binde sammen den danske byen Rødby sør på Lolland og den tyske landsbyen Puttgarden. Prosjektet blir den verdens lengste undersjøiske vei- og togtunnel. I fremtiden vil vi satse mer på kombinasjon av produkt utvikling og leveranser av smart infrastrukturer og smarte byer.

Vi har siden august 2017 jobbet for å hale i land denne avtalen og har i denne perioden fått etablert ett godt nettverk på Færøyene som blir gode leverandører til prosjektet. Roxel kommer til å åpne filial på Færøyene hvor driften av prosjektet kommer til å kjøres fra.

For oss betyr dette at vi kan bruke mye av den opparbeidede kompetansen fra Ryfast (verdens lengste og dypeste biltunnel) som vi har totalteknisk leveranser på i dag, og det viser at det er i denne størrelse vi virkelig kommer til vår rett. Etter dette står vi enda sterkere mot “giganten” Rogfast i 2022. Datterselskapet Roxel Infra AS som ble opprettet i 2016 har med denne kontakten en ordrereserve på 385MNOK og har 18 ansatte og 50 innleide. Økt oppdragsmengde vil dermed øke behovet for antall ansatte og vi forventer en dobling i løpet av 2019.

For Færøyene betyr det økt bruk av tjenester og leveranser og El-Service blir vår samarbeidspartner som både installatør og produktleveranse. El-Service har solid erfaring fra tunneler på Færøyene og vi er glade for å ha dem med på laget.

Share

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann