Stavanger Aftenblad: Roxel vil etablere 10 til 12 nye selskaper

Stavanger Aftenblad: Roxel vil etablere 10 til 12 nye selskaper

 

Jakter 10-12 nye selskaper Oljeserviceselskapet Roxel har vokst fra 2 til over 150 ansatte på tre år. I år forventer de en omsetning på godt over 300 millioner kroner.

OLJE OG ENERGI 05.06.2014  Av Lars Petter Einarsson

Både omsetningen og antall ansatte har økt med rakettfart siden 2011. I det første hele driftsåret var omsetningen nær 90 millioner kroner, i fjor mer enn det dobbelte, og i år regner Roxel med å ha 170 ansatte og en omsetning på 345 millioner kroner.

Per i dag består de to konsernene i Roxel-gruppen av 11 helintegrerte selskaper, de neste 3-4 årene er målet å doble denne porteføljen.

– Derfor er vi hele tiden på jakt etter ledere med den rette faglige bakgrunnen, og ikke minst personer med den rette kremmerånden, sier Meling.

Teknologipark

Fra et tomannskontor i Stavanger sentrum, har Roxel tatt steget ut til Tastasjøen i innseilingen til Vågen, og råder nå over sitt eget bygg, i tillegg til den litt tilårskomne Hodnegården.

Der har de et etablert en teknologipark som blant annet huser Westcons offshoreavdeling, i tillegg til mange av Roxel-selskapene.

– Hodnegården er pusset opp og modifisert etter alle kunstens regler, det er blitt et moderne og energibesparende miljøbygg, sier Ferkingstad

On- og offshore

Forretningsideen er todelt, det samme er selskapsstrukturen. Det ene konsernet handler om offshore, om modifisering og rehabilitering i riggmarkedet, mens virksomheten i det andre konsernet foregår onshore, på land.

I det siste tilbyr datterselskaper som Roxel Elektro, Automasjon, Klima og VVS tjenester innen for eksempel totaltekniske byggløsninger.

– Vi er opptatt av å gjøre eldre bygg smarte, det er mye som kan gjøres med automatisering av elektro- og ventilasjonsfunksjoner, sier Meling.

Tilhører Hitec-miljøet

Meling og Ferkingstad startet Roxel 1. april 2011, etter at begge hadde vært i karantene i forbindelse med tidligere eierskap og lederposisjoner.

De to gründerne er ektefødte barn av det etter hvert så sagnomsuste teknologimiljøet som oppsto rundt Jon Gjedebos og Ola Sætres Hitec på slutten av 80-tallet, der også HitecVision-gründer Ole Ertvaag kom til å spille en sentral rolle.

Både Meling og Ferkingstad fikk brukt sine ingeniørutdannelser der, og utviklet en leder- og gründererfaring som nå er selve fundamentet i Roxel-systemet. Den tredje store eieren, Sigve Sandvik, kommer også fra dette miljøet.

Eksterne investorer vil ikke ut

De to satset 15 millioner kroner, reiste land og strand, og greide å hanke inn 50 millioner fra eksterne investorer.

– Nå vil vi egentlig kjøpe dem ut, gir dem 40 prosent avkastning, men alle som én nekter å selge, sier Meling.

Teknologidag

I dag arrangerer Roxel sin egen teknologidag for over 200 bransjefolk i egne lokaler.

– Vi er stolte av responsen. I fjor var det mest nettverksbygging og sosiale ting som foregikk, i år har vi også et sterkt faglig program, sier Ferkingstad.

Nøkkeltall Roxel AS

2013
2012
Omsetning 184.582.000 88.006.000
Driftsresultat (EBIT) 7.247.000 – 8.299.000
Resultat før skatt 6.271.000 – 8.101.000

 

Link Stavanger Aftenblad: http://www.sysla.no/2014/06/05/oljeenergi/roxel-pa-jakt-etter-10-12-nye-selskaper/

Share

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann